homepage.jpg

Inbouwsystemen (BIPV)

Nieuwe of te renoveren situaties bieden kansen die op een bestaand dak minder vaak aan de orde zijn. Volledige integratie van een zonne-energiesysteem is daar een mooi voorbeeld van. Voor deze toepassing worden op maat gemaakte zonnepanelen gebruikt. Deze vervullen een dubbelfunctie als scheidingsconstructie en energiesysteem.

Zo heeft Hobo in 2009 ook mee mogen denken in een project voor Groenrijk Zevenaar. Door BIPV-modulen in het dak toe te passen kan dit tuincentrum in ongeveer de helft van de eigen energiebehoefte voorzien. Anderzijds geven de cellen, met een transparante folie op het glas gelamineerd, schaduwwerking en in mindere mate lichttoetreding vanuit het zuiden.

Ook bij de sanering van een asbesthoudend golfplatendak te Beusichem is gekozen voor een geïntegreerd zonne-energiesysteem. Plaatselijk kon een nieuwe dakbeplating uitgespaard worden en werd het zonne-energiesysteem direct op de gordingen gemonteerd. De mogelijkheden zijn legio.

Bouwplannen

bouwtekeningBouwplannen?
Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.
Tel. 0418-552253.

Foto-album

referentie 02referentie 01
Bekijk foto's van onze meest recente projecten.

Social

Volg ons via Social Media.

facebook-logo

Hobo

twitter-logo
Hobo
linkedin-logo
Hobo


facebook-logo
BloQ
website-logo
BloQ

D.Hobo & Zn. Bouwwerken B.V. - Tel. +31(0)418-552253 - Fax +31(0)418-552875 - Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - K.v.K. Tiel 11019745